Exklusiva bäddset

Här hittar du exklusiva bäddset av riktigt hög kvalitet.

Lyxiga bäddset

The White Plot har allt du behöver för en behaglig natts sömn. Mjuka, sköna och framförallt lyxiga – det är ord som allra bäst beskriver våra bäddset! Vi har specialiserat oss på några av marknadens bästa och mest komfortabla sängkläder, allt för att du ska få en så härlig upplevelse så som möjligt. Att sängkläder spelar stor roll för oss människor är kanske inte så konstigt. Forskning visar nämligen att den genomsnittliga människan sover sammanlagt 26 år under sin livstid. En god natts sömn är därmed A och O för att vi ska fungera och om vi har möjlighet att göra sömnen ännu bättre tycker vi att det är en självklarhet. Valet av sängkläder kan nämligen påverka sömnkvaliteten. Det är inte bara lyxigt att krypa in under ett par sköna sängkläder av exempelvis linne, det är också svalt och leder bort fukt. I vårt sortiment finner du bäddset av olika textilier som alla håller samma höga kvalitet. Alla har sina sköna egenskaper och det är upp till dig att välja vad som passar just dig!

Innocent Linen
komplett set

Satin Purity Marine
komplett set

Satin Purity Graphite
komplett set

Satin Sphere
komplett set

Bäddset i egyptisk bomull

Egyptisk bomull är något som de allra flesta hört talas om och det är ett namn som är synonymt med hög kvalitet och lång tradition. Som namnet skvallrar om härstammar denna bomull från Egypten. I det fuktiga klimatet utmed Nilen odlas denna anrika bomull som efterfrågas av konsumenter och hotellkedjor världen över. Det produceras runt 20 miljoner ton bomull varje år och av detta utgör den unika egyptiska bomullen endast någon procent. Det säger något om hur ovanlig och eftertraktad den är. Men vad är det som gör den egyptiska bomullen så unik? Framförallt är det kvaliteten på fibrerna, dessa är långa och tunna och ger en gedigen och hållbar täthet. Tack vare att fibrerna är smala ger de också en mjukare känsla än den vanliga bomullen som oftast har grövre fibrer. Egyptisk bomull är sval och skön mot huden och absorberar fukt och värme. Det är ovanligt slitstarkt, trots sin fina kvalitet och kan utstå hård påfrestning. Våra bäddset varierar från 280 TC till 600 TC och ger en upplevelse utöver det vanliga.

Bäddset i bomull, Tencel och silke

I vårt utbud finner ni också bäddset där bomullen har vävts samman med material som Silke och Tencel. Riktigt fint Silke har alltid varit en lyxprodukt och än idag består denna uppfattning. Det är möjligt att sammanväva Silke med andra material, i ett av våra bäddset finner du det tillsammans med vår egyptiska bomull för att kunna få den bästa av 2 världar i samma produkt! Silke både svalkar och värmer skönt utan att för den delen stänga inne fukt, tvärtom absorberar och transporterar den bort fukt och lämnar kroppen sval och skön. Genom silkets unika egenskaper att hålla kroppen både sval och varm omnämns den som värmereglerande. Våra bäddset i kombinationen egyptisk bomull och silke är därmed inte bara fantastiskt mjuka och sköna utan även högst komfortabla vid både värme och kyla. Vi har också bäddset i kombinationen bomull och Tencel. Tencel är ett silkesliknande fiber som utvinns ur cellulosamassa. Dess egenskaper påminner mycket om bomullens, den absorberar stora mängder fukt och håller kroppen sval och skön. Det ger ett fint fall och är mycket mjukt. Tencel är mycket slitstarkt och dessutom ett naturlig och hållbart material som tilltalar den medvetne konsumenten.

Bäddset i belgiskt linne

Linne är ett av världens äldsta textilier och vi kan lugnt säga att dess egenskaper är väl beprövade efter alla dessa år. Linne är en fiber som utvinns ut växten lin och hade sin storhetstid fram tills 1800-talet då bomull blev allt vanligare. Lin är ett oerhört slitstarkt material som används i alla typer av hemtextilier och kläder. Det är ett tyg som blir bättre med åren och får en alldeles särskild lyster när det stryks eller manglas. Vi skulle nästan vilja påstå att införskaffa sängkläder i linne är en investering. Linnet är naturligt smutsavvisande och kräver ingen hård tvätt. Tyget är dessutom både svalt och skönt mot kroppen och skapar en naturlig känsla. Våra bäddset beståendes av örngott och påslakan är tillverkade i belgiskt linne med en trådtäthet på 94 TC. Linnet är tillverkat så att det ska kännas riktigt mjukt och skönt redan från första användning. Följer du instruktionerna för hur dina sängkläder i linne bäst ska tas om hand är chansen stor att du kan ha dem i många år framöver.