Kompletta bäddset

Här hittar du exklusiva kompletta bäddset av riktigt hög kvalitet.

Kompletta bäddset för sängen

The White Plot har gjort sängkläder till vårt livsuppdrag. De tillbringar så pass många timmar i sängen att det är av största vikt att sängen och dess bolster känns riktigt bekväma och sköna. När du väl införskaffat den bekväma bäddmadrassen, den tjusiga sänggaveln och de fluffiga täckena är det dags för oss att erbjuda vår specialkompetens – nämligen sängkläder. I denna kategori hittar du våra kompletta set där vi erbjuder paketpris för både örngott, påslakan och underlakan. Observera att med kompletta set innefattas alla tre sänglinnena medan det i våra bäddset enbart ingår örngott och påslakan. Hos oss finner du endast det bästa urvalet av textilier, däribland egyptisk bomull, miljövänlig och hållbar Tencel, liksom natur-linne. Med olika kombinationer av textilväv och textilfibrer erbjuder The White Plot ett litet men högkvalitativt sortiment av sängkläder.

Innocent Linen
komplett set

Satin Purity Marine
komplett set

Satin Purity Graphite
komplett set

Satin Sphere
komplett set

Sängkläder, ett gammalt eller modernt påfund?

Det är lätt att tro att vi alltid har haft sängkläder att tillgå men så är det inte. När vi läser igenom historieböckerna drar vi dock en lättnadens suck över att slippa de riktigt gamla sängkläderna, dessa tillverkades nämligen i sämskskinn, halm och djurfällar. Ur det perspektivet kan vi konstatera att vi kommit riktigt långt vad gäller våra sänglinnen. Dock lever fortfarande uttrycket “sänghalm” kvar i det svenska språket, som en påminnelse om gamla tiders försök till komfort. De vita sängkläderna som vi har idag har sin upprinnelse i 1500-talets paradsängar som bäddades med blekta linnelakan. På den tiden var linne den viktigaste textilen och kom även att spela en stor roll när förmögenheten beräknades. Vävda linnelakan, gärna med brodyr var viktigt och hade en hög inneboende status. Vid giftermål hade kvinnan på denna tiden också något som kallades textil hemgift, för att förenkla det kan vi med glimten i ögat konstatera att ju mer sänglinne kvinnan hade med sig in i äktenskapet, desto mer förmögen ansågs hon vara. Det var först under 1900-talet som sängarna standardiserades och det ledde till att även sängkläderna fick den form vi är vana vid idag.

Våra bäddset

Även om våra bäddset håller en fantastisk kvalitet är vi ändå glada att de inte längre ses som någon textil hemgift utan förblir just precis vad de är – vanliga sängkläder. Fast att använda ordet “vanliga” för att beskriva våra produkter gör dem inte riktigt rättvisa. The White Plot har nämligen valt att fokusera på högkvalitativa bäddtextilier för att skapa en så härlig sovmiljö som möjligt. Därför finner våra kunder de bästa av det bästa hos oss när det kommer till material. Vad sägs om att klä sängen med egyptisk bomull, en raritet bland bomull som endast växer utmed Nilen och vars fibrer är extra långa och starka. I vårt sortiment hittar du kompletta set som är gjorda av 100 % egyptisk bomull men även set där bomullen vävts samman med andra fibrer. Silke är ett exempel på sådant och ger textilen en mjuk och lätt glansig finish. För den extra medvetna konsumenten har vi också Tencel, de hållbara textilfibrerna som utvinns ur cellulosamassa och vars egenskaper liknar silket. Ett annat material är naturlinne, som har en given plats hos oss. Detta är och förblir en storsäljare tack vare dess fantastiska egenskaper – det är mjukt, samtidigt som det både svalkar och isolerar.

Det är textilen som avgör

I vårt utbud av set i satin erbjuder vi serierna Satin Purity, Satin Sphere och Satin Residence. Dessa bäddtextilier utmärker sig inte enbart för dess lyxiga textilfibrer, utan för sättet det är vävt på. Med en fullvärdig 100 % egyptisk bomull eller en uppblandning med cirka 40 % silke är textilen vävd enligt satin-metoden. En vävmetod som ger täta och starka vävar, och med rätt finishering får en ytterst mjuk och vacker yta. Kombinerat med bomullen och silkets egenskaper får vi här värmereglerande, mjuka och luftiga textiler som gör sig perfekt som sängkläder. Den kund som önskar ett subtilt mönster på sina textilier bör ta sig en titt på vårt exklusiva bäddset Jacquard Prominence. Den vackra jacquardväven ger sängkläderna ett levande uttryck och beroende på vinkel, ett mer eller mindre framhävande utseende. Vi har även linjen Percale Artisan, vars Percalevävda textil ger ett oemotståndligt både mjukt och krispigt tyg. För den som hellre väljer linne erbjuder vi det finaste linnet från Belgien i vårt set Innocent Linen. Detta är sängkläder som kan användas om och om igen tack vare dess slitstyrka och som med tiden bara blir mjukare och mjukare.