Sängkläder i percale

Den främsta aspekten som utmärker bra sängkläder är på vilket sätt tyget är vävt. Detta påverkar nästan uteslutande känslan och upplevelsen av själva sängkläderna. Det går att väva tyg på flera sätt och i vårt utbud har vi framförallt tyg vävt utifrån satintekniken men också en annan teknik vid namn Percale. Båda dessa vävs med samma typ av garn men tyget får helt skilda egenskaper och utseenden. I våra sängkläder med percale använder vi egyptisk bomull och dessa kan köpas i både kompletta bäddset och enstaka produkter. Percale ger krispiga och svala sängkläder – perfekt för en god natts sömn.

Vad är percale?

Percale kan, till skillnad från jacquardväv, anses vara den enklaste av vävar i många avseenden. Precis som att vi har bilden av en väv med trådar som löper över och under varandra vävs percale på samma sätt – en tråd under och en tråd över. Vävsättet har fått sitt namn skyddat och för att få kalla en väv för percale finns det speciellt uppsatta regler för detta. Bland annat måste percaleväven ha en trådtäthet på 200 trådar per kvadrattum. Detta ger en tät väv som gör att textilfibrerna låses fast. Något som bland annat minskar risken för att noppor bildas.

Egenskaper hos percale

En percaleväv har en struktur som låter tyget andas, detta eftersom dess yta ger såväl luft som fukt möjligheten att vandra. Denna egenskap ger en mycket sval och krispig textil som andas och det är av den anledningen som materialet passar mycket bra för sängkläder. Att sova i sängkläder av percale ger en lyxig och ombonad känsla.

Percale i vårt utbud

Vi på White Plot försöker att inte ha favoriter men det är svårt när det kommer till vår linje Percale Artisan. Denna textillinje är gjord av 100 % äkta egyptisk bomull och vävd enligt percalemetoden. Resultatet blir lätta och tunna sängkläder med ett elegant och klassiskt utseende tillverkat av högsta kvalitet och med mycket hjärta. Vår Percale Artisan har en trådtäthet på hela 525 TC och samtidigt en vikt på endast 90 gram per kvadratmeter. Med små subtila detaljer och ett krispigt vintervitt utseende förhöjer den känslan i hela sovrummet. Om du väljer våra Percale Artisan-sängkläder är chansen stor att de kommer vara med dig under en lång tid framöver.