Sängkläder i satin

För oss är det viktigt att kunna erbjuda sängkläder som inte enbart är sköna, utan som också andas kvalitet och lyx. Satin är något som för många står för just detta och det är ett utmärkt inslag som ger både lyster och komfort. Hos på The White Plot finner du kompletta bäddset med mjukt och fint silke invävt i textilen liksom bomull vävd enligt satinmetoden. Det inte bara ser bra ut, det inger också en mycket skön känsla när du väl ska sova. I vårt utbud finner du kompletta set innehållandes underlakan, påslakan och örngott men givetvis finns produkterna även att köpa styckvis.

Vad är satin?

Satin är ett namn på ett speciellt sätt att väva trådar till tyg. Sättet som trådarna binds på gör att de så kallade bindepunkterna är så gott som omöjliga att se på tyget. Detta gör att satintyget blir mycket tätt och slätt. Bindningen är unik och kan beskrivas som att trådarna går över fyra trådar, sedan under en och därefter över fyra igen. Detta gör att mycket av trådarna ligger nära tygets yta och avbryts sällan av en mötande tråd. Det, i samband med den finshering som satin-tygerna får, ges en slät känsla och en mycket vacker lyster. Att blanda in silke och väva i enlighet med satinmönstret ger ännu vackrare och mjukare sängkläder att bädda med.

Så här tar du hand om satin

Med alla produkter som vi säljer följer specifika tvättråd. För att skydda den delikata väven bör tvättningen ske försiktigt men kan utan problem ske i en vanlig tvättmaskin. När det kommer till satinlakan rekommenderar vi dig att inte torktumla dem varje gång. Låt istället lakanen lufttorka i en fräsch miljö. Önskar du få fram lystern ännu mer kan du med fördel stryka eller mangla dem. Detta pressar ner fibrerna mot tygets yta och gör att de känns mjuka och sköna.

Varför lämpar sig satintyg så bra som sängkläder?

Att satintyg ofta används som sängkläder är kanske inte så konstigt med tanke på dess mjuka egenskaper. Det känns också svalt och skönt mot huden och är både lättskött och följsamt. Satinen ger såväl påslakan som underlakan ett lent och lite glansigt utseende. I vårt sortiment av sängkläder finner du både bomullssatin, där textilen är 100 % egyptisk bomull vävd enligt satinmetoden, samt egyptisk bomull blandat med silke. Båda ger en hög komfort, fungerar värmereglerande och är mycket slitstarka. Silke är dessutom antistatiskt och drar till sig minimalt med damm och partiklar vilket ger en fräschare säng.